Bizottságok / Orlai Tibor
Orlai Tibor

Orlai Tibor (Budapest, 1957. augusztus 21.) okleveles közgazdász vagyok. Az egyetem elvégzését követően elsősorban az üzleti élet területén tevékenykedtem, elsősorban orvosi termékek forgalmazásával foglalkoztam, de a művészetek és a színház mindig alapvető és fontos szerepet töltött be az életemben.

Az 1990-es évek közepén egy véletlen találkozás megpecsételte a sorosomat, és elindított a művészeti, menedzseri és produceri tevékenység felé. Olyan időben történt ez, amikor Magyarországon a színház elsősorban államilag támogatott terület volt, társulattal rendelkező színházakban zajlott, állami szubvenció mellett. Még az 1990-es évek végén is teljes unikumnak számított, hogy egy producer magántőkéből hoz létre színházi előadásokat, amelyek az ország különböző színházaiban kerülnek bemutatásra, utazó produkcióként.

2005-ig ezt a munkát az általam létrehozott produkciós irodán kívül gyakorlatilag senki nem végezte.

Mára a Belvárosi színházban és más helyszíneken előadásokat létrehozó Orlai Produkció az egyik legmeghatározóbb magánszínházak közé tartozik Magyarországon. Színvonalasan szórakoztató, aktuális közéleti kérdéseket közérthető módon tálaló darabok, előadások jellemzik a 35 előadásból álló repertoárt.