Bizottságok / Winkler Nóra
Winkler Nóra

Diplomáit az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerezte, angol nyelv és irodalom, illetve filmelmélet szakokon. 2005 és 2011 között a Magyar Televízió Közeli, Kultúrház, illetve Szélesvászon című műsorainak szerkesztő – műsorvezetője. 2005-ben Topor Tündével és Einspach Gáborral alapították és vezetik az Artmagazin művészeti lapot, írásai emellett a Marie Claire, az Elle, az IPM, a Könyves Magazin, a WMN.HU oldalain jelennek meg.

2000-2020 között a Kieselbach galéria árverésvezetője, 2015 óta a Fesztiválzenekar fundraising árveréseit vezeti. Saját design aukciói mellett több jótékonysági szervezet javára vezet és szervez aukciót, elsősorban a Bátor Tábor Alapítvánnyal szoros a kapcsolata, de dolgozik a Civil Licit, a Down Alapítvány, a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat javára is, a Design Terminállal együttműködve pedig az Ökomenikus Segélyszervezet támogatására rendezett karácsonyi aukciót vezeti.

2012 és 2020 között Magyarország legrangosabb magánalapítású irodalmi díja, az Aegon Művészeti Díj kommunikációs, pr- és stratégiai tanácsadója, partnere, estjeinek háziasszonya.

Múzeumi programok, tárlatvezetések megtartására rendszeresen kéri fel a Szépművészeti, a Nemzeti Galéria, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Műcsarnok, a győri Rómer Flóris Múzeum, a Várkapitányság, a MODEM, illetve magánalapítású kereskedelmi galériák és művészeti vásárok.

Szervezőként részt vett a magyar neoavantgárd művészet legnagyobb tengerentúli bemutatkozásában, a With the Eyes Of Others 2017-es New York-i kiállításához készült katalógus menedzser-szerkesztője és egyik szerzője.

Kulturális estek, pódiumbeszélgetések, kerekasztalok moderátora irodalom, színház, tánc, képzőművészet területein, illetve inspirációs vállalati előadásokat tart, ahol egyes témák – pénz, építészet, könyv, telekommunikáció – művészeti katalizátorszerepét, a művekben való megjelenését mutatja be.